Teetatervendamine

Aina rohkem ilmub informatsiooni sellest, et inimeste kehaga seotud probleemid on tekkinud psühholoogiliste probleemide tagajärjel. Selle käsitluse järgi on kõik, mis rakutasandil toimub, esmalt seotud inimese teadvusega. Küsimus on ainult selles kas inimene sündmust mäletab või mitte. Kehalise probleemi allikas võib olla seotud tundega, mis inimest häirib, aga mida teadvusse tuua ja mõtestada on raske. Meie kehas toimuvad protsessid on üsna keerulised. See info, mida meile on kas koolis või ühiskonna poolt õpetatud meie keha toimimise kohta, võib( teeta)tervenemise seisukohast kas kasutuks või isegi segavaks teadmiseks osutuda.

Meie vanemad usuvad, et nad õpetavad meile õigeid asju ja teevad seda nende arvates parimal viisil parimate kavatsustega. Hea,  kui vanemate poolt edasiantud konseptsioonid meid elus toetavad, aga tihti on vastupidi, sest lihtsalt ei osata anda edasi neid arusaamisi ja oskusi mida ise pole ära tundnud.

Teetatervendamise seanssidel saab uurida neid varasemas elus omandatud koode ja süsteeme (uskumused, väärtused, veendumused, põhimõtted), mis meid kammitsevad ja võivad olla füüsiliste probleemide põhjuseks . Teetatervendamise meetodiga saab tuua need mustrid teadvusse ja siis lahti lasta. Näiteks - kui keskealisel naisel on valud südamepiirkonnas, võib selle olla põhjustanud pidev mure oma lähedaste inimeste käekäigu pärast. Selle mure aluseks võib olla naisel oma vanematelt omandatud ülemäärane hirm haigestumise ja ebaõnnestumiste ees ja naise vähene usaldus oma lähedaste iseseisva suutlikkuse suhtes eluga toime tulla.

Psühholoogilist põhjust teadvustades saab muuta mõttemustrit ehk kujundada naise suhtumist endasse ja oma lähedastesse usaldavamaks ja positiivsemaks. Ühe uskumuse lahtiharutamisega võib tekkida muutusi ka muudes eluvaldkondades. Inimese elukvaliteet võib seeläbi oluliselt paraneda.

Selle artikli autor on läbinud nii Teetatervendamise baaskursuse ja edasijõudnute kursuse.