Uskumuste vägi

Uskumuste vägi. Meie käitumine on meie minevikukogemuste põhjal kujunenud
uskumuste tajude ja väärtuste otseseks peegelduseks

Olen tihti tabanud ennast mõtlemast, kas uskumused minust endast toetavad mind minu tegemistes. Kas minu enda minapilt on mind arendav ja armastav? Igatahes seda pean ma aktsepteerima, et olen olemas ja pean elama nii, kuidas oskan ja suudan. Aga kui mu vanad mõttemallid mind enam ei toeta?. Kui ma vajan oma ellu muutust ja värskust? Tean, et igas hetkes tuleb teha valikud ja kui ma otsustan, et jätkan vana rada, on see samuti minu valik. Seega igas hetkes ma valin kuidas ma midagi teen ja tegevus lähtub minu mõtetest.

Nüüd edasi- kui palju mõtteid mõtlen ma teadlikult ja kui palju mitte? Tihti taban end mõtlemast mõtteid, mida olen juba miljon korda samamoodi mõelnud. Tekib küsimus; kui need mõtted ei ole mind jätkuvalt eluteel edasi aidanud, siis milles on asi? Kas tõesti on jumal otsustanud anda mulle ühe ämbri teise järel? või on siiski midagi muud selle taga? Ma tean, et mu praegune elu ( abikaasa, lapsed, elukoht, töökoht jne. )on minu mõtete ja uskumuste vili. Aga kas ma olen ka õnnelik? Kas ma olen kõike seda nii just tahtnud? Vahel küsin endalt,kas olen tõesti kõike ise oma ellu kutsunud? Paljude arvates on teised inimesed või olukorrad nende probleemide põhjuseks( abikaasa jättis maha,haiguse tõttu, töökoha kaotus jne). Nendel on raske uskuda, et nad on need olukorrad oma ellu ise tekitanud. Ma olen hakanud uskuma, et kui inimene võtab endale ohvrirolli, siis elu hakkabki seda pakkuma. Mõtted tekitavad tundeid ja see loob reaalsuse.Kas olen asjaolude ohver või juhin oma valikuid ise.

KAS MUL ON VALIKUID? Ja kui on, siis millest lähtuvad minu valikud? Kas vanemate poolne kasvatus on minu valikuid mõjutanud.(laps võtab kuni 6. eluaastani kõik vanematepoolsed tõekspidamised ilma kriitikata endasse). Kas vanemate kasvatus on õpetanud mind ennast adekvaatselt hindama või tegema arukaid valikuid. Kust ma võtan, et olen aeglane, olen liiga vana, raha ei tule kergelt, ma ei ole seksikas, ma ei ole ilus, ma ei saavuta kunagi edu,see mida ma teen ei ole oluline, ei ole mõtet teistelt abi paluda, minu arvamisel ei ole mingit tähtsust, elu on võitlus, armastuse peab ära teenima, alati on mingi jama, mul on vähe tahtejõudu. Vahel tunnen, et tegelikult ei ole ma selline nagu usun end olevat. Olen arusaanud, et inimesed näevadki maailma läbi oma uskumuste filtri aga uskumused on lihtsalt inimeste teadvuse mittetäielik peegeldus reaalsusest, aga mitte reaalsus ise.seega võiks negatiivsed uskumused vahetada positiivsete vastu välja ! Saboteerivate uskumuste muutmiseks läbi alateadvuse kasutab Robert. M. Williams psych-k meetodit.

See meetod võimaldab töötada otse alateadvusega ja muuta pärssivad uskumused toetavaks ja elujaatavaks. Läbi sellise tohutu muudatuse saame hakata tegema teistsuguseid valikuid, just selliseid, mis meile pakuvad rahulolu ja õnnetunnet. Psych-k meetodiga on võimalik vestluse käigus ära tunda saboteeriv uskumus ja see muuta elujaatavaks. Näiteks: ma väärin armastust, raha tuleb mu juurde lihtsalt ja kergelt, mul on maailmale midagi anda, ma tõmban ligi küllust. Kinesiolooogiast pärit lihastesti abil saab kontrollida uskumuse alateadvusse kinnistumise tugevust. Mul on suur rõõm aidata ka sinul oma saboteerivad uskumused muuta elujaatavaks ja õnneküllaseks. Põnevate kohtumisteni.