Klassikaline massaaž

Üheksateistkümnenda saj. alguses arendas Rootsi professor Per Henrik Ling välja oma tehnika, mida tuntakse Rootsi massaži nime all. Selle tehnika puhul kasutatakse silitamist, lihaste muljumist ja löökvõtteid. Massaaži tehakse kas üksikutele kehaosadele või kogu kehale. Massaaž toetab kõiki keha funktsioone. Tulemus võib olla rahustav ja uinutav, pakkudes ärritunud närvidele lõõgastust.

Kopsufunktsioon paraneb, kuna hingamine muutub sügavamaks ja lima tekkimine väheneb. Samas võib massaaži mõju närvisüsteemile olla ka stimuleeriv, edendades lihastes olevate soonte ja lümfide aktiivsust. Lihassüsteem saab massaažist palju kasu. Lihased säilitavad tasakaalu lõdvestudes ja kokku tõmbudes.Mõned massaaziliigutused lõdvestavad ja venitavad lihaseid ning keha pehmeid kudesid vähendades sellega lihaste pingeid ning krampe. Samuti aitab see vähendada liigeste jäikust ja parandab liigeste liikumisvõimet.

Massaažiga saab stimuleerida lümfisüsteemi seega vedeliku liikumine lümfiteedes kiireneb. Massaaž kiirendab ka vereringet. Massaaž mõjub nahale positiivselt, kuna aitab jääkaineid kehast välja viia.

Massaaži tehes kasutan erinevaid eeterlikke õlisid: eukalüpt, lavendel, kummel , küpress jasmiin, piparmünt jne. Kõigel eeterlikel õlidel on erinev toime ja kasutan seda, mis tundub kliendile kõige sobivam.

Kokkuvõtteks massaaž toetab terveks olemist ja annab hea enesetunde.