Süvalihaste massaaž

Süvalihaste massaaž, koos energeetiliste blokkide vabastamisega on kombinatsioon süvalihaste ja sidekoe massažist, liigespingete vabastamisest ja energia tasakaalustamisest. See meetod lähtub dr. Rolfi kehatöö tehnikast (Rolfingust), pehme kehatöö tehnikatest ning venitustest. See on terapeutiline kehatöö, mis sisaldab pehme ning süvakoe massaazi koos liigeste vabastamise tehnikatega.

Erinevate lihasliinide kaudu on inimese kehas kõik omavahel seotud. Kui lihased on keha mingis osas pinges, siis põhjustab see tavaliselt valu mujal või suurendab nendes
piirkondades vigastuse ohtu. Nii näiteks on enamuse alaselja valude puhul vajalik puusa- või reielihaste masseerimine. Kaelavalude korral võiks töödelda kogu selga ja reie tagalihaseid.

Süvakoemassaaž käsitleb lihaseid ja probleeme sügavuti. Massaaži tempo on rahulik ja võtted kontrollitud. Oluline on koostöö patsiendi ja terapeudi vahel ning õige hingamine, et tagada maksimaalne tulemus vähima vaeva ja valuga. Antud massaažil on ka psühhosomaatiline mõju andes tugeva lõõgastuse.Selle massaaži tulemusel vähenevad lihaspinged, paraneb liigeste painduvus, väheneb krooniline valu, paraneb vereringesüsteem, vähenevad unehäired, sirgeneb rüht ning taastub elujõud. Selles massaažis ühendatakse süvalihaste massaaž, liigespingete vabastamine ja energia tasakaalustamine, et lahustada kroonilisi kinnihoidmismustreid, mis põhjustavad valu ja haigusi.