Akupressuur

Enam kui 5000 aasta eest avastasid hiinlased, et keha teatud punktidele vajutamine leevendab tõhusalt valu ning tuleb kasuks kogu kehale, vähendades valu ja pinget ka mujal. Aastate jooksul leiti järjest uusi punkte, mis ei vähendanud ainult valu vaid ka reguleerisid siseelundite talitlust.

Tervisehädasid põhjustavad paljud meie ühiskonnas levinud nähtused nagu kiire elutempo, stress, vähene füüsiline koormus, vale toitumine. Kõik need soodustavad degeneratiivsete haiguste teket, mida saab edukalt ravida punktimassaažiga.

Teatud punktid kehal on bioelektrilistele impulssidele tundlikumad. Need asuvad kehal teatud kanalitel ehk meridiaanidel. Nende punktide ergutamise tulemusena vabanevad valuvaigistavad keemilised ühendid ehk endorfiinid, mis blokeerivad valuaistingu edasikandumise .Kahjustatud piirkonna varustamine vere ja hapnikuga paraneb, lihased lõtvuvad ja tervenemine algab.

Verevarustuse paranedes saab kahjustatud piirkond rohkem hapnikku ja toitaineid. See tõhustab organismi enesetervenemist, tõstab vastupanu haigustele ja soodustab tervemat ja elujõulisemat elu.

Kui veri ja bioelektriline energia kehas takistamatult ringlevad, oleme tasakaalukamad, tervemad ja rahulolevamad. Bioaktiivsete punktide mõjutamist teen ka koos klassikalise massaaži ehk rootsi massaažiga. Akupressuuri ei tehta insuldi, infarkti,artriidi, nakkushaiguste ja muude tõsiste tervisehädade korral(nende puhul võib kasutada reikit), Akupressuuri tegemine ei asenda arstiabi, küll aga toetab seda.

Mõningate tervisehädade loetelu,
mida saab akupressuuriga leevendada ja ravida:

Allergia
Artriit ja liigeseväkine reuma
Astma ja hingamisraskused
Depressioon ja tasakaalutus
Immuunsüsteemi tugevdamine
Kaelalihaste pinge ja valu
Krooniline väsimus
Kuumahood
Mälu ja keskendumine
Pahkluu- ja jalaprobleemid
Peavalu ja migreen
Seljavalu ja ishias
Silmade väsimine
Unetus
Valu
Õlalihaste pinge
Äng ja närvilisus