Hiina energeetiline massaaž

Hiina energeetiline massaaž põhineb Hiina iidsel Neijingi õpetusel, mis käsitleb inimest kui universumit universumi sees. Massaaži filosoofia on kooskõlas hiina meditsiini alustega. Hiina meditsiinis on võimalik inimesi ravida arvestades yin-yang printsiipi või lähtuda viie elemendi ( tuli, maa. metall, vesi, puu) teooriast. Neid lähtekohti on rakendatud aegade jooksul nii füsioloogias, patoloogias, diagnoosis kui ka ravis. Massaaži tegemisel on kõige tähtsam filosoofiline kontseptsioon. Järgmisena on oluline massaži tegemise intensioon ehk kavatsus. Massaaži käigus liigub massöör kätega mööda kliendi keha pindmisi energiakanaleid, mida on kokku 14.

Enne massaaži toimub vestlus, et määratleda, milliseid kanaleid aktiviseerida ja miks. Massaaž toimub kliendi kehaga kontaktis olles ja klient tajub massööri liigutusi kergete ja siluvatena. Energeetilise massaaži eesmärk on saavutada inimeses kooskõla tunnet enda ja teda ümbritseva maailma vahel. Massaaž sobib hästi nii meditsiinilisse raviplaani kui lihtsalt hea enesetunde hoidmiseks. Hiina energeetilist massaaži õpetatakse kaheaastse õppena Eesti Neijing Koolis, kus ka selle artikli autor on oma teadmised ja oskused selle massaažiliigi kohta omandanud.